jun 07 2015

Een haar in de boter? Neen maar wel in ons brood

Tijdens mijn mondeling examen voor bakker (jaja, ik wil graag écht weten waarover ik schrijf en spreek) vroeg ik aan mijn examinator, de secretaris van de bakkersfederatie, of hij wist waar L Cysteïne vandaan kwam. Hij wist dat dus niet…
Interessant is de reactie helemaal op het einde als notabene de industriële bakker zijn eigen brood uitspuwt… “Maar de consument vraagt ernaar …” My Ass …(pardon my french). En hoelang gaat U zich nog langer chronisch laten bedotten door de voedingsindustrie en hun handlangers bij de EU en onze overheid? Of is het misschien terug tijd om uw recht op eerlijk voedsel te claimen?

De Nederlandse “keuringsdienst van waarde” heeft duidelijk beter opgelet in de cursus journalistiek dan de VRT kerels van VOLT …  en zo krijg je deze reportage