Kneipp-therapie

kneippDe Kneipp-hydrotherapie op de juiste wijze gekozen en uitgevoerd.

Deze methode is gebaseerd op de werken van pastoor Sebastian Kneipp, die van het Duitse plaatsje Wörishofen een internationaal bekend kuuroord maakte door zijn therapie gebaseerd op 5 pijlers:

• water
• lichaamsbeweging
• gezonde voeding
• gezonde levenshouding
• kruidengeneeswijzen

De Kneipp-therapie komt er op neer om water van de juiste temperatuur of de juiste plaats op het lichaam aan te wenden om zo het eigen regulerende vermogen van het lichaam te verbeteren of opnieuw op gang te brengen. De Kneipp-therapie kan zowel curatief (genezend) als preventief worden ingezet.

De wateraanwendingen volgens Kneipp:

 

Preventief is het aan te raden om volgens de 5 pijlers te leven en dus de lichaamsbeweging te combineren met de wateraanwendingen.

We zijn als enige in België houder van het diploma “Kneipp Kur Bademeister” waardoor u er zeker van kunt zijn dat de Kneipp-hydrotherapie op vakkundige en doeltreffende wijze wordt aangewend,passend bij uw beeld .

De specifieke behandelingen voor bepaalde aandoeningen gebeuren na voorafgaande consultatie en eventueel een EAV-test om het behandelplan te bepalen.

De Kneipp-therapie is niet duur en er wordt naar gestreefd u zo veel mogelijk zelf de aanwendingen aan te leren. Stef Mintiens is gediplomeerd Kneipp Kur Bademeister.

Richtprijzen:
Wisselbaden: € 20
Wikkels: € 40
De andere prijzen worden besproken bij consultatie.

< terug