Lieve Lezer,

 Heerlijk toch , die warme na-zomer. We zijn bijna vergeten hoe miezerig en grijs de zomer was. 
De lente en zomer stonden duidelijk  in het teken van transitie en van volhouden. 

Transitie door de verhuis. De praktijk verhuisde van de Herbatheek in de Koning  Albertlaan naar de Respire Clinic, een multidisciplinaire groepspraktijk aan de Watersportbaan. Adres : Zuiderlaan 1-3 9000 Gent. 

Mijn privéwoonst verhuisde ook naar de rand van Gent en voor het eerst in mijn carrière doe ik nu aan woon -werkverkeer. Gelukkig met de fiets langs de mooie Leie. 

Volhouden omdat het niet altijd even evident is tegen de storm aan desinformatie en propaganda in te roeien.

But "only dead fish swim with the current."

Bange mensen reageren zeer vreemd en "gezond boerenverstand" is vaak ver te zoeken. Het is fascinerend te zien hoe goed georchestreerde propaganda mensen aanspoort om rare dingen te doen.

Deze korte Nieuwsbrief om  jullie graag het mooie initiatief "Tegenwind" (klik voor de reportage) voor te stellen van mijn jarenlange vrienden Jakobien Huisman  en Alain Grootaers... Zij nodigden 6 kritische wetenschappers uit op hun Finca in Andalousia (Spanje). De eerste aflevering van de zesdelige reeks staat momenteel online.  Zeker het bekijken waard. 

In die eerste aflevering hebben Jakobien en Sam Brokken het uitgebreid over het belang van een goede immuniteit, gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Trouwe Lezers van deze nieuwsbrief kennen in die context het "Herbatheek, neem je gezondheid in eigen handen" boek dat in 2014 van mijn hand verscheen. In 2020 werd kreeg het een update. Het moet, zo blijkt, nog niks aan actualiteit inboeten. 

Zou je graag ook een exemplaar van deze gezondheidsbijbel in je bibliotheek hebben? Stuur dan een mail naar boek@herbatheekgent.be of naar info@respireclinic.be

---

Wil je nog tijdig je immuniteit opkrikken voor komende herfst en winter?

Dan is het de hoogste tijd om een afspraak te plannen.
We checken hoe goed je afweersysteem in conditie is en geven je tips om het op niveau te brengen. 
Welke voeding is best voor je ? 
Heb je ondersteuning nodig met kruiden ?
We maken een haarscherpe analyse en geven je het "what to do" menu mee naar huis .

Afspraken in de Respire Clinic : info@respireclinic.be of 09/330.19.91

---

Workshop "Geef je immuniteit een boost met voeding" bij Elektro Van Assche...

Noteer 30 september in je agenda en schrijf je HIER in voor de workshop in de prachtige demokeuken van Electro Van Assche in Zingem. 

We fermenteren, kneden, sappen en koken er op los ... En proeven natuurlijk van hoe lekker en simpel volwaardige voeding is.

Meer info op de Facebook Pagina van Elektro Van Asssche...

 

---

Hoera en Feestje !

Op 7 september vierden we het éénjarig bestaan van de Respire Clinic. Onder de vaardige leiding van Captain Mathias groeide de groepspraktijk tot een professioneel team van deskundigen die multidisciplinair hun kennis en kunde in de strijd gooien om onze patiënten zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezond leven... En de resultaten zijn er dan ook naar.