Lieve Lezer,  

 De Maartse buien doen hun naam alle eer aan dezer dagen, maar schakel jullie wintermodus even uit en kijk al vooruit naar het voorjaar, de lente. Tijd dus om je vege lijf weer in beweging te zetten en die stramme spieren en gewrichten te smeren. Misschien nog de naweeën van een verkoudheid of griepje wegspoelen en we kunnen er weer tegenaan.

Tijd dus om te gaan draineren, d-toxen of zuiveren, hoe je het ook wil noemen. Dat thema komt in het boek en in vorige nieuwsbrieven reeds aan bod.

Dus we gaan het in deze editie vooral over "activiteit hebben"

 Neem jullie Kalenders  in de aanslag...

Veel leesplezier 

Stef 

---

Tentoonstelling Mario en Jürgen. 

Zaterdagavond 12 Maart om 19u beleven we in de Herbatheek de Vernissage van de tentoonstelling van de werken van Mario d'Hondt en Jürgen Facon. Het heeft bijzonder veel overredingskracht gekost om beide Gentse kunstenaars er toe te brengen hun werken in de spotlights te plaatsen, maar nu is het zo ver.  Het weekend van 12 en het weekend van 19 maart is de expositie vrij toegankelijk. 

Zaterdag 12 Maart is de vernissage van 19 tot 21u, Zondag 13 Maart open van 12 tot 17u . 

Zaterdag 19 Maart van 12 tot 17u en zondag 20 Maart is de Finissage van 14 tot 17u .

---

Workshop en Lessenreeks "Yoga voor de Rug"

Workshop: zondag 13 maart van 10u tot 12u

Lessenreeks telkens op maandag 19:30 > 20:30 (14/3, 21/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4, 2/5, 9/5, 23/5 en 30/5) Je kan steeds instappen!  

Rugpijn is een van dé kwalen van de 21ste eeuw. Gelukkig kan je dankzij eenvoudige yoga-oefeningen jezelf heel wat rugleed besparen. De heilzame combinatie van stretchen, gericht belasten en ontspannen, stimuleert de bloeddoorstroming, versterkt de rugspieren én ondersteunt de zelfgenezende capaciteiten van je lichaam.   

Deze reeks oefeningen helpen de soepelheid van je rug te onderhouden. Een centimetertje langer en volledig ontspannen verlaat je de sessie.   

Klaartje gidst je in een ongedwongen en ontspannen sfeer, helder verwoord en goed onderbouwd, doorheen een heilzame yogasessie. Hedendaagse wetenschappelijke inzichten en de eeuwenoude oosterse yogatraditie versmelten in haar lessen.  

Zowel voor beginners als voor ervaren yogi’s. 

Iedereen is welkom!  

Workshop 13/3 = 25 euro      

Losse les = 12 euro    

5-beurten = 50 euro

10-beurten = 90 euro    

Meer info én inschrijven via klareyoga@gmail.com

---

Lezing "neem je gezondheid  in eigen handen" 

De Lezing in bioboerderij de Wassende Maan was zeer snel volboekt.  Wie er niet bij kon zijn krijgt een nieuwe kans op 13 april. Inschrijven via jana@dewassendemaan.be

Op 22 Maart organiseert het Davidsfonds Westerlo de lezing in het prachtige Kasteel-Gemeentehuis aldaar. Inschrijven kan via irenedeswert@hotmail.com

17 Maart geef ik in Turnhout op de Translab campus tekst en uitleg over het FREEGO project

---